--> Трудно ли е да се научиш да управляваш яхта? - ggsailing.com

Трудно ли е да се научиш да управляваш яхта?

Да се научиш да плаваш е едновременно предизвикателно, вълнуващо и дори на моменти страшно преживяване. Откакто преминах успешно курса на Go Get Sport и взех сертификат, доста мои познати и приятели започнаха любопитно да ме питат, дали съм имал затруднения по време на обучението ми по ветроходство и лесно ли се научих да управлявам яхта.

На повечето от тях отговорих че това разбира се, до голяма степен зависи от инструктора, който провежда курса. А за всички вас, които все още не са опитвали ветроходния спорт, ще обясня по-подробно в следващите редове, как протичат обученията.

Теоретичната част на обучението по ветроходство

Когато стъпите на борда и започне първия урок, може да се почувствате малко объркани, дори мога да кажа зашеметени, от всички нови неща, които ще трябва да научите. Предполагам вече знаете, че за придобиване на капитанско право, ще ви се наложи да се явите на теоретичен изпит, който сигурно ще ви се стори доста трудна задача.
Но както се получава обикновено, нищо не е толкова трудно колкото изглежда. А когато вземете сертификата и той е в ръцете ви, ще почувствате такава силна увереност, каквато никога до сега не сте изпитвали. Чувството е великолепно.
Достъп до учебните материали получавате, както в писмена форма, така и чрез демонстрация. По този начин усвоявате новите знания бързо и лесно, а в случаите когато се появи нещо, което не ви е напълно ясно – на среща е вашия личен инструктор, който ще отговори на всичките възникнали въпроси.

Практическата част на обучението по ветроходство

А що се отнася до практическата част, предполагам че доста от вас изпитват притеснение, защото смятат ветроходството за трудоемък спорт. И сигурно ще ме попитате – как овладя управлението на лодката? Как се справи с всички тези въжета и като цяло не ти ли се стори малко стресиращо? На тези въпроси мога да отговоря – с опита идва и увереността!
Има много неща, които трябва да се имат предвид, когато сте в морето. Някои от тях наистина са по-трудни от други, но мога да ви уверя, че учебната програма на Go Get Sport е създадена така, че да ви донесе успех.
След като вземете изпита по теория, ще имате и практически тест, по време на който ще успеете да намерите подходящото темпо, с което да преминавате през различните предизвикателства. Така или иначе вашият инструкторът ще отдели достатъчно време, за да създадете баланс и да се почувствате по-комфортно.

И така, трудно ли е да се научиш да плаваш с яхта?
Аз мисля, че успях да отговоря на въпроса – и отговорът е „не“!

Споделете

Нашите предложения

Най-посещаваните ни курсове

Подобни публикации

Image Description
October 11, 2019

Go Get Sport става Good Captain!

С радост желаем да ви съобщим, че от началото на октомври 2019 година, нашето училище