--> Яхтинг за жени - ggsailing.com

Яхтинг за жени

Защо трябва да има повече жени във ветроходството?

Напоследък ветроходството се превръща във все по-популярно хоби сред жените. За съжаление обаче, още съществува неравенство между двата пола по отношение на броя сертифицирани ветроходци. Участие в приключенския спорт взимат значителен брой мъже в сравнение с жените.

яхтинг за жени

В следващите редове ще прочетете най-важните причини, поради които повече жени трябва да управляват яхти.

жени управляват яхти

1.Отплавайте към една изцяло нова социална сфера!

Ветроходството е социален спорт, който ще ви отведе при доста приятни хора с общи интереси, споделящи вашата страст към морето. Не става въпрос само за туристите от цял свят, които ще срещнете по време на круиз, а за множеството ветроходни клубове, където се организират социални вечери. По време на вечерята например, можете заедно да планирате до къде ще е следващото ви пътуване или просто да обменяте ценни съвети и инфомация.

жени управляват яхти

2.Доближете се до един необятен нов свят!

Харесвате ли историите и книгите за пирати? Обичате ли да изучавате и изследвате нови земи и острови, на които рядко стъпва човешки крак? Докато плавате, пред вас постоянно ще се откриват пристанища, острови и земи, които никога до сега не сте виждали. Това не просто звучи доста вълнуващо, а и ще обогати много вашата географска култура.

жени във ветроходство

3.Разширете границите си!

Много хора, които все още не са взели серификат и са в началото на базовия курс по ветроходство, се чувстват неуверени и притеснени от това как биха управлявали яхта в открито море. За тяхно успокение мога да кажа, че първите им часове ще се проведат близо до брега и ще са под постояннотото наблюдение на своя инструктор. Така или иначе, едва когато усвоите основните теоретични и практически знания, както и техниките за безопастност, ще можете да отплавате по-надалеч и за по-дълго време.

жени на яхта

4.Влезте във форма докато се забавлявате!

Не е нужно да бъдете професионални спортисти, за да можете да управлявате яхта. По-важното тук е да сте в добро физическо здраве, за да може с лекота да се справяте с препядствията, които не са изключени, и разбира се да имате желание да се научите. Освен това, ветроходството е един доста приятен и ефективен начин да поддържате форма без да е нужно да посещавате фитнеса всеки ден.

жени във ветроходен спорт

Нямам с кого да посещавам уроците по ветроходство…

Не може те намерите приятел, с когото да посещавате занятията? Това не е проблем! Школата по ветроходство Go Get Sport ще ви съдейства и ще ви осигури още един начинаещ кандидат-ветроходец, който ще е на почти същото подготвително ниво.

яхтинг за жени

Аз съм начинаещ ветроходец и не знам как да започна?

Лесно е! Просто следвай тези стъпки:
1. Попитайте вашите приятели, колеги и семейство дали някой от тях иска да се присъедини към вас и да започнете уроците и обучението си по ветрохдство заедно.

жена управлява яхта

2. Разгледайте всички курсове по ветроходство за начинаещи на Go Get Sport и изберете най-подходящия за вас.

ветроходство за жени във Варна

Единия вариант е да се запишете на двудневния базов курс , който обаче е най-ниската степен на обучение и ще ви даде само начална представа за това какво ви предстои, ако продължите напред с обучението си. Другия вариант е да съчетаете базовия курс, с курса който ще ви даде сертификат за капитанско право (Капитански курс + базов курс) или с курса по беърбоут чартър (Базов курс + беърбоут чартър: 6 дни).

жени на голяма ветроходна яхта

Споделете

Нашите предложения

Най-посещаваните ни курсове

Подобни публикации

Image Description
October 11, 2019

Go Get Sport става Good Captain!

С радост желаем да ви съобщим, че от началото на октомври 2019 година, нашето училище