Яхтинг през зимата във Варна

Най-елитните български яхт клубове се изправиха едни срещу други в 62-ото издание на ветроходната регата “Трети март”. Състезанието се проведе в дните от 1 до 4 март в акваторията на Варненското езеро като част от държавното първенство в клас Ял 6.
Регата “Трети март” е най-старото ветроходно състезание в България. В тазгодишната надпревара взеха участие 16 екипажа от страната. Организатори на регатата станаха Община Варна, СК “Черно море-Бриз” – Варна, МК “Приятели на морето” – Варна и Българската федерация по ветроходство.

Порт Варна Ял6

След дългите месеци на подготовка за регатата, тимовете имаха възможност да покажат най-доброто от себе си. Не липсваха и екстремни моменти. Провеждането на регата “Трети март” съвпадна с идването на студения фронт, който обгърна в ледена прегръдка цяла България през последните няколко дни. Климатичните условия предложиха истинско предизвикателство на участниците в регатата, на които се наложи да вложат цялата си воля и издръжливост в съревнованието.

Порт Варна

Дъжд и сняг бяха обичайни спътници на състезателите по време на всички провели се надпревари. Ниските температури наложиха последните гонки в регата “Трети март” да се проведат в предпоследния ден на състезанието, като финалният ден от първенството бе запазен за награждаванията.

Регата 3ти март

Големият победител във ветроходната регата “Трети март” стана Михаил Копанов от яхт клуб “Порт Бургас”. Въпреки че предложи много емоции и ефектни обрати на почитатателите на ветроходните спортове, 62-ото издание на съревнованието приключи очаквано – Михаил Копанов спечели регата “Трети март” за 22-ри път. Впечатляващото си постижение Копанов постигна като шкипер на екипажа на “Порт Бургас” в състав Атанас Иванов, Георги Димитров, Диян Зайков и Стойчо Калаудов. Копанов и компания спечелиха четири от общо шесте гонки, провели се по време на регата “Трети март”.

Трети март Варненско езеро Регата трети март Потънъл Ял 6

Потънъл Ял 6
Второто място в състезанието остана за тима на “Черно море-Бриз” – Варна с шкипер Явор Колев. Бронзът в регата “Трети март” завоюва екипажът на МК “Балчик 1” с шкипер Николай Станев.
Медалите бяха връчени на победителите от Кристиян Димитров – директор на дирекция “Спорт” в Община Варна, Росен Марангозов – президент на Българската федерация по ветроходство и Стефан Методиев – дългогодишен съдия във ветроходния спорт у нас. Тримата поздравиха участниците в регата “Трети март” с големите им успехи и им пожелаха още по-значими и запомнящи се постижения и в техните бъдещи участия.

Регата трети март Ял-6 Ял 6 Порт Варна

Споделете

Нашите предложения

Най-посещаваните ни курсове

Подобни публикации

Image Description
October 11, 2019

Go Get Sport става Good Captain!

С радост желаем да ви съобщим, че от началото на октомври 2019 година, нашето училище

Image Description
July 1, 2019

Джулай морнинг с Go Get Sport

Не e необходимо, непременно да имате специален повод, за да прекарате цяла нощ в компанията

Image Description
June 30, 2019

Яхтинг за жени

Напоследък ветроходството се превръща във все по-популярно хоби сред жените.