--> Предстои празник с безплатни водни спортове във Варна - ggsailing.com

Предстои празник с безплатни водни спортове във Варна

Празника, който ще се проведе тази събота, на 29 септември 2018г., е посветен на водните спортове и тяхното популяризиране сред младежите. Събитието е част от проекта WOW – Вълна след вълна, който стартира през януари 2017 г., и чиято основна цел е да подпомогне и увеличи достъпа до този вид спортни занимания.

Всички желаещи да участват в безплатните водни спортове на празника, трябва да са на възраст между 12 до 20 години. Местата са много, но все пак са ограничени, за това с предимство и по-голям шанс са подранилите. Регистрациите стартират точно в 10:00 ч. и се правят на място, а домакини на събитието са Яхт клуб “Кап. Г. Георгиев”и басейн “Приморски”.

Go Get Sport заедно с още 11 варненски клуба ще участват в програмата, а на разположение ще има 12 плавателни съда. Всички те са обединени от ценностите на една идея – “Спорт за всички”.

Програма басейн “Приморски”:

9:30 ч. – началото на празника ще се отбележи с отворено състезание по скоростно и подводно плуване. За да участват, желаещите трябва да носят водолазен сертификат, а за останалите присъстващи се препоръчва бански, хавлия, слънцезащитен крем и разбира се голямо количество с добро настроение.

14:00 и 15:00 ч. – първи стъпки под вода с водолазно оборудване (без сертификат), включва инструктаж и спускане. Гмурканията са две и се провеждат от професионални водолазни инструктори.

Програма Яхт клуб “Кап. Г. Георгиев”:

10:30 ч. – излизат гребните лодки (тип Ял) 1 курс

11:15 ч. – инструктаж, преди излизане с яхтите

11:30 ч. –  започва качване по яхтите и ялките  2 курс

от 12:00 до 13:00 – всички яхти, ялки, канута са в гавана за заснемане с дрон

от 11:30 до 16:00 в халето – прожекция на филми, рекламни клипове, презентации с информация за клубовете

 

 

Споделете

Нашите предложения

Най-посещаваните ни курсове

Подобни публикации

Image Description
October 11, 2019

Go Get Sport става Good Captain!

С радост желаем да ви съобщим, че от началото на октомври 2019 година, нашето училище