Подготовка на яхтата за излизане в морето

Например, ако лодката е под хърватско знаме и отидете в съседните страни.

При напускане на пристанището за преминаване на дълги разстояния е необходимо да получи разрешение от капитана на главния инспектор. Той ще ти даде чек-лист, по който ще трябва да подготвиш лодката за заминаване. Сред изброените неща ще има:

Проверка на целостта на платното и ремонт при необходимост.

До пристигането на инспектора подготовката на лодката трябва да бъде завършена. Главният капитан ще провери всичко до най-малкия детайл, крушките за спасителни жилетки.

Ако имате спинакер или генакер, подгответе го, сгънете го правилно.

Купуват се необходимия брой спасителни жилетки, обикновено този брой е равен на максимално допустимия брой хора на кораба плюс две, както и няколко детски жилетки

В списъка ще срещнете: кани за гориво, резервни въжета, кофа и черпак.

Необходимо е да се подготви бордов дневник, лъг бук, в който да записвате всички данни за прехода: координати, време, вятър и т.н. Можете да го създадете сами от всяка тетрадка или да го купите от магазина, вече маркиран с линии.

Проверете датата на изтичане на праховия пожарогасител на борда. Освен това купете противопожарно одеало.

Проверете всички електросъпротивителни бордови уреди, както и устоновити детектори за откриване на течове и ако на борда има газ и газови датчици.

Биноклите трябва да отговарят на изискванията на инспектора.

Картите, пилотните книги могат да бъдат в електронна форма, но е по-добре да има дубликат на хартия, ако електрониката се провали. Също така ще са ви необходими специални инструменти за изчертаване на маршрути върху печатни карти: владетел, компаси и т.н. Водоустойчивият фенер трябва да бъде на борда, не забравяйте батериите.

Радио книгата на борда е задължителна. Прочетете я отново, преди да излезете, помнете как да използвате бордовото радио.

Обърнете внимание на оборудването за сигнализация при бедствие, следвайки контролния лист, проверете датата на изтичане на всички.

За дълги преходи трябва да има лодка «динги» и сертифициран спасителен рафт.

И не на последно място, на борда трябва да има достатъчно вода и храна.

Споделете

Нашите предложения

Най-посещаваните ни курсове

Подобни публикации

Image Description
October 11, 2019

Go Get Sport става Good Captain!

С радост желаем да ви съобщим, че от началото на октомври 2019 година, нашето училище