Интензивна подготовка за регата /10 дни/

Image description

Интензивна подготовка за участие в регата

По време на курса за участие в регата вие ще научите какви разновидности на ветроходни регати съществуват и ще придобиете сериозна физическа подготовка и издръжливост.

Практиката се провежда в едно от най-живописните места в града - Варненския залив. Стандартният маршрут минава през район: Галата, Фичоза и на входния фар.

По всяко удобно за вас време от 9 до 22 часа.

"Birdy", модел- Beneteau Oceanis 331.

Място на срещата - на яхтата, която се намира на пристанище LZ yachting, Морска гара, гр. Варна

Препоръчително е да дойдете 15 минути преди уговорения час за срещата.

Станете професионален ветроходец точно сега!

Поръчай сега Изпрати запитване

По време на курса на яхтена школа Go Get Sailing за участие в регата вие ще научите какви разновидности на ветроходни регати съществуват.

Различните варианти за този вид ветроходно съревнование се различават според:

– дистанцията – имаме регата на кратко разстояние, регата по протежение на брега, трансокеанска регата, околосветска регата;

– екипажа – тук главни роли играят съставът на отбора и размерът на ветроходната лодка. Най-разпространените екипажи са от един човек, отбори по двойки или пълни състави. Регатата може да се провежда както между яхти от един вид, така и от смесен тип. Понякога се организират гонки и между екзотични яхти;

– формата – различаваме регата от тип флот, при която няколко яхти се обединяват в една група и се съревновават при еднакви условия. При регата мач рейс два плавателни съда се надпреварват помежду си на голямо разстояние. Съществуват и отборни регати, при които няколко яхти се събират в общ отбор и се състезават с друг такъв тийм;

– нивото на подготовка – регати се организират отделно за новаци в областта на ветроходния спорт и за професионалисти.

Курсът за участие в регата на Go Get Sailing е с продължителност 10 дни.

За този период от време курсантите ще научат две много важни неща. На първо място, за управлението на яхта и участие в регата са необходими сериозна физическа подготовка и издръжливост. Въпреки че по време на регатата за управлението на яхтата се грижи целия екипаж, на всеки отделен член от тима се пада сериозно физическо натоварване.

Второто много важно нещо, на което обръща внимание курсът по участие на регата на Go Get Sailing е моралната готовност за изпълнение на различни по род задачи. Съществува погрешното мнение, че плаването с яхта се явява единствено романтично пътешествие. Наистина романтика съществува, но тя върви ръка за ръка със сериозни изпитания, които могат да възникнат, след като се отделим от брега. За преодоляването на перипетиите в морски води ще се наложи да се работи в екип и да се изпълняват абсолютно всички задачи, за да се осигури безопасността на борда на яхтата.

Подготовката по време на курса на Go Get Sailing за участие в регата включва 18 часа практически занимания във вода и 5 часа теоретична част в класна стая в продължение на 4 дни + тестово участие в регата през последния ден на курса. След успешното приключване на курса участниците в него получават възможност за участие в национални и международни ветроходни регати.

Image description

Имате ли някакви въпроси?

Обадете ни се сега на +359 (89) 572-19-17.

Къде се учим
Go Get Sport

Работно време:

Всеки ден от 09:00ч. до 20:00ч.

Варна, България

Морска гара пристанище «LZ Yachting»

Телефон

+359 (89) 572-19-17

Специални оферти