--> Вземи сертификат за капитан - ggsailing.com

Вземи сертификат за капитан

Сертификатът и получаването на правоспособност за управление на кораб до 40 бруто тона е важна стъпка, към която всеки ентусиаст,  запален по ветроходния спорт рано или късно трябва да пристъпи. Процесът се свежда до няколко основни етапа, през които е необходимо да преминете, за да получите така желаното удостоверение. А именно:

Записване и стартиране на курса


Като за начало разгледайте капитанските курсовете, които се предлагат в местните ветроходни клубове. Преди да се запишете обаче е добре, да се запознаете с програмата и графика на учебните часове. Също, обърнете внимание на занятията и мястото им на провеждане, както и на квалификацията и опита на инструкторите, които ще ви преподават. Например в училище Go Get Sport, курсът “Капитан на кораб до 40 БТ”, се провежда в рамките на две календарни седмици, а учебната програма е одобрена и изцяло съобразена с изискванията на Изпълнителна агенция “Морска Администрация”.

14 дни теория в класната стая и практика по море


Учебните часове са с продължителност от 45 минути и са разпределени в рамките на 2 календарни седмици. Тренировките са пълноценни и интензивни. Теоретичните и практическите занятия в програмата са хармонично подредени, така че да има максимална възприемчивост от курсистите. Във ветроходна школа Go Get Sport само за половин месец, можете с гордост да наречете себе си капитан!

Вътрешен теоретичен и практически изпит


Преди официално да бъдете изпитани от ИАМА, ще се наложи да вземете и вътрешния изпит, който инструкторите на Go Get Sport старателно са подготвили. Той се провежда обикновено в предпоследния и последния ден от курса. Състои се от теоретичен и практически тест, а оценката се поставя без компромиси! Освен по-голяма увереност, успешното преминаване през това изпитание ще затвърди придобитите знания. Също така, ще бъде и основен показател за нивото, до което сте стигнали във вашето развитие като ветроходец.

Успешно взимане на изпит в ИАМА


След успешно взетия вътрешен изпит идва ред и на външното оценяване, което се провежда от ИА “Морска Администрация”. Тестовете се провеждат 2 пъти в месеца в точно определени дни, а записванията стават предварително. На изпита се теглят на случаен принцип 60 от общо 800 въпроса, а времето предвиденото за тяхното решаване е 60 мин.

Подаване на документи за издаване на сертификат

Ето как изглежда и удостоверението, което ще получите:

/Кликнете за пълен размер/

Необходимите документи, които трябва да подготвите и подадете, за да ви бъде издаден сертификата за правоспособност са:

  • Актуална снимка с размер 3 на 4 см.
  • Медицинско свидетелство ( издава се от личния лекар )
  • Диплома за завършено средно образование ( за чужденци с изкл. на руски граждани е нужен лицензиран превод )
  • Копие на документ за самоличност
  • Такса за издаване на сертификат

Споделете

Нашите предложения

Най-посещаваните ни курсове

Подобни публикации

Image Description
October 11, 2019

Go Get Sport става Good Captain!

С радост желаем да ви съобщим, че от началото на октомври 2019 година, нашето училище