Cпинакер

Image description

Професионалните инструктори на Go Get Sailing ще ви дадат ценни съвети относно управлението на яхта със спинакер.

В специалния еднодневен курс на ветроходна школа Go Get Sailing, посветен на спинакера, вие ще научите как да следите и коригирате платното, докато плавате по такъв начин, че то никога да не "остава без вятър".

"Birdy", модел- Beneteau Oceanis 331.

Място на срещата - на яхтата, която се намира на пристанище LZ yachting, Морска гара, гр. Варна

Препоръчително е да дойдете 15 минути преди уговорения час за срещата.

Станете професионален ветроходец точно сега!

Поръчай сега Изпрати запитване

В специалния еднодневен курс на ветроходна школа Go Get Sailing, посветен на спинакера, вие ще научите как да следите и коригирате платното, докато плавате по такъв начин, че то никога да не “остава без вятър”. Това ще ви гарантира сигурна победа във ветроходното състезание, в което участвате.

Спинакерът е вид платно, което помага на яхтсмените, участващи във ветроходни регати, да развиват по-голяма скорост.

Съществуват много разновидности на спинакера, които се отличават едни от други според своята форма и материал, от който са изработени.

При напускане на мястото на закотвяне ветроходната лодка обикновено използва своите основни платна – грот и стаксел. Спинакерът е допълнително леко платно, което се опъва за достигане на максимална скорост при преминаване от остър на пълен курс.

Площта на спинакера е равна или надвишава тази на стандартните платна на яхтите.

Поради тази причина и в съчетание със суровите условия, опъването на спинакера при пълен ход на лодката е доста рисковано начинание. Неслучайно матросите, които го правят трябва задължително да носят спасителни жилетки и да бъдат завързани с предпазни въжета. След приключване на еднодневния курс на ветроходно училище Go Get Sailing курсантите ще се научат как да подготвят и опъват спинакер, какви са най-добрите начини за управление на платното и постигане на максимална скорост на плавателния съд по време на регата, и как след това да свалят спинакера.

Професионалните инструктори на Go Get Sailing ще ви дадат ценни съвети относно управлението на яхта със спинакер, които със сигурност ще подобрят резултатите ви по време на регата. Така например, опитният матрос трябва да знае, че при отслабване на вятъра спинакерът трябва да се отпуска по-ниско, а при по-силен вятър най-важното е спинакерът да се държи стабилизиран.

Управлението на ветроходна лодка със спинакер е своеобразен тест за уменията на всеки екипаж.

Запишете еднодневния спинакер курс на ветроходна школа Go Get Sailing и се научете как да се справяте с трудностите при подготовката, опъването, управлението и прибирането на този вид допълнително платно. Финиширайте първи и в най-оспорваната регата!

Image description

Имате ли някакви въпроси?

Обадете ни се сега на +359 (89) 572-19-17.

Къде се учим
Go Get Sport

Работно време:

Всеки ден от 09:00ч. до 20:00ч.

Варна, България

Морска гара пристанище «LZ Yachting»

Телефон

+359 (89) 572-19-17

Специални оферти

[mc4wp_form id="2058"]