Поддръжка на двигател

Image description

Едно от най-сериозните произшествия, които могат да се случат по време на круиз е повреда на двигателя.

"Birdy", модел- Beneteau Oceanis 331.

Място на срещата - на яхтата, която се намира на пристанище LZ yachting, Морска гара, гр. Варна

Препоръчително е да дойдете 15 минути преди уговорения час за срещата.

Станете професионален ветроходец точно сега!

Поръчай сега Изпрати запитване

А ти готов ли си да плаваш в открито море?

Плаването в открито море носи приятни емоции и интересни преживявания, но наред с това крие и определени рискове. Едно от най-сериозните произшествия, които могат да се случат по време на круиз на яхта е повреда на двигателя. Капитанът на плавателния съд и неговият екипаж трябва да умеят да реагират адекватно в подобна ситуация и да поправят двигателя, в случай, че това е възможно.

Професионалните инструктори на ветроходна школа Go Get Sailing водят обучения, в които споделят опита си относно точното изпълнение на диагностиката и ремонтните операции на двигателя на яхтата. В хода на учебните часове на курсантите ще бъде показано как да сменят маслата и филтрите на двигателя, които са съществена част от неговата поддръжка.

Превантивните мерки, които могат да се предприемат, за да не се допусне преждевременното износване на частите на двигателя и да се намалят разходите по ремонта му са два вида:

Инструментален преглед – измерване на контролните показатели за ефективност (визуална проверка за течове, проверка на нивото на налягането и консумацията на масло, проверка на разхода на гориво, определяне на налягането в цилиндрите и номиналното налягане на картерните газове и др.);

Важен момент, свързан с поддръжката на двигателя, е т. нар. консервация на системите на яхтата през зимата. В съответствие с конструкцията на яхтата повечето системи използват вода при своята работа, която съвсем естествено замръзва през студените месеци. Това може да доведе до сериозни повреди в системата за охлаждане на двигателя. В процеса на обучение в курса на ветроходна школа Go Get Sailing курсантите ще научат по какъв начин трябва да се погрижат за яхтата си през зимата, за да са сигурни, че двигателят ще остане в пълна изправност.

Image description

Имате ли някакви въпроси?

Обадете ни се сега на +359 (89) 572-19-17.

Къде се учим
Go Get Sport

Работно време:

Всеки ден от 09:00ч. до 20:00ч.

Варна, България

Морска гара пристанище «LZ Yachting»

Телефон

+359 (89) 572-19-17

Специални оферти