Пасаж /8 дни и 400 мили/

Image description

Курс по пасажно плаване и навигация

Курсът по навигация + крайбрежно преминаване е един от най-усъвършенстваните ветроходни курсове. Готови ли сте да отплавате в открито море?

"Birdy", модел- Beneteau Oceanis 331.

Място на срещата - на яхтата, която се намира на пристанище LZ yachting, Морска гара, гр. Варна

Препоръчително е да дойдете 15 минути преди уговорения час за срещата.

Станете професионален ветроходец точно сега!

Поръчай сега Изпрати запитване

Казано с най-обикновени думи, навигация е изкуството да се води кораба от пристанище до пристанище по най-краткия път. Маршрутът на плавателния съд се избира в зависимост от географските, климатичните и хидроложките условия.

В курса на ветроходна школа Go Get Sailing курсантите ще се научат да навигират яхта посредством методите на наземната навигация. При нея се използват ориентири на сушата и във водата – маяци, брегови знаци, плаващи буйове и др., които са отбелязани в морските карти. Посредством тези обекти щурманът – навигаторът на лодката, определя положението на плавателния съд и с помощта на компас и карта коригира маршрута или го подготвя наново.

След приключване на обучението си в яхтено училище Go Get Sailing курсантите ще познават и принципите на радионавигацията – съвременен метод за навигиране на кораби, при който координатите се определят с помощта на електромагнитни вълни, излъчвани от наземни обекти.

При пълнолуние и попътен вятър нощното плаване е едно от най-големите удоволствия, които ще изпитате през живота си. Но тъмната нощ и бушуващата буря могат да се превърнат и в най-напрегнатото изпитание за всеки яхтсмен, и да го накарат ужасен да чака зората.

Курсът по навигация и крайбрежно преминаване на ветроходна школа Go Get Sailing ще обърне внимание и на основните правила за нощен преход на борда на яхта.

Image description

Имате ли някакви въпроси?

Обадете ни се сега на +359 (89) 572-19-17.

Къде се учим
Go Get Sport

Работно време:

Всеки ден от 09:00ч. до 20:00ч.

Варна, България

Морска гара пристанище «LZ Yachting»

Телефон

+359 (89) 572-19-17

Специални оферти