Какво означава ISSA?

Етимология

Абривиатурата ISSA произлиза от английски език – International Sailing Schools Association, което в превод означава Международна асоциация на училищата по ветроходство. Благодарение на тази организация с нестопанска цел, в момента има изградена рамка от общи стандарти за качеството и безопасността при обучението в училищата за ветроходство и уиндсърф по целия свят.

Цели и мисия

Главната мисия и основната цел на международната асоциация ISSA, е да се даде възможност на всички, които мечтаят да се научат да плават и искат да стартират работа в училище по ветроходство. Също така, ISSA предоставя международен кариерен път на ветроходните инструктори, за да могат те да провеждат курсове по плаване свободно, без да има значение в коя точка на света се намират в момента.

За нивото и стандартите

Стандартите на ISSA се прилагат еднакво за всички нива на сертификация на ученици, които са завършили курс по ветроходство и уиндсърф. Освен това акредитираните от ISSA инструктори са обучени до едно доста високо равнище, за достигането на което са необходими години опит и огромно количество знания.

Какво означава акредитирано от ISSA училище по ветроходство?

 

  1. В училището трябва да има поне 1 ISSA акредитиран инструктор – в училище Go Get Sport преподават двама!
  2. Училището трябва да покрива всички стандарти на ISSA, без изключение.
  3. Училището трябва да премине успешно инспекция от ISSA

Ветроходно училище Go Get Sailing предлага на всички, които желят да получат официален междонародно признат сертификат, курсове изготвени по стандарти на ISSA: