--> Ветроходството - идеалният спорт за деца - ggsailing.com

Ветроходството – идеалният спорт за деца

Ако се стремите да бъдете добри родители и сте решили детето ви да започне да практикува някакъв вид спорт, тогава наистина си заслужава да прочетете следващите редове, за да разберете защо да изберете именно ветроходството.

Защо е важно децата да спортуват?

Като възрастни знаем, че едно от най-важните неща за правилното развитие на човешката личност е детството. Тогава се формира характера ни, основните ни навици и до голяма степен начинът ни на мислене. За това от изключително значение за детето са социалната среда, в която израсте и личния пример, който му дават околните. Това означава, че тласъкът към развитие в сферата на спорта е един от най-добрите начини да се осигури добро и светло бъдеще за идните поколения.

Яхт култура, спорт и забавление

На почти всяко дете му харесва да спортува, защото децата обичат движението и игрите, но няма нищо което да се сравни с любовта им към свободата. А яхтингът е съчетание на всичко това, макар че е вид спорт, в него има толкова много разнообразие. Той е култура, която обединява една прекрасна социална общност, към която принадлежи семейството на Go Get Sport. Ние даваме цялата си приятелска и професионална подкрепа на малките и бъдещи ветроходци, защото вярваме че един ден, именно те ще бъдат гордите притежатели на десетки златни купи, прославяйки България по цял свят!

Здрав дух, здраво тяло и здрави тренировки

Знанията и уменията, които детето ще получи са не само за това как да управлява яхта и да стане капитан. Редовното практикуване на този вид спорт дава сериозна физическа и психическа подготовка, особено при момчетата. Изгражда се търпение и постоянство. Малките сладури стават толерантни към другите и най-важното – започват да вярват по-силно в себе си и в собствените си възможности.
Много е важно обаче за подрастващите момичета, които практикуват редовно и искат да станат професионални състезатели, да не убиват своята женственост, а да запазят волята и силата на характера си.

Изкуство вдъхновено от вятъра

Ветроходството е не само спортно занимание, то също е изкуство. Потапяйки се в света на яхтинга, пред детската фантазия се отварят врати към една напълно нова реалност, изпълнена с приключения, ярки емоции и неописуемо чувство на свобода! А има ли дете, което не обича приключения? Не! И ако искате наистина вашия мъник да се чувства щастливо и да има едно незабравимо детство, просто му позволете да се поразходи с вятъра.
За разлика от всички други спортове и игри, с които може да ангажирате детското съзнание, плаването е едно от нещата, които ще дадат на вашето дете чувство на независимост, както и вкус към живота!

И на края…

Освен всичко казано до тук, ветроходството развива стратегическото и креативно мислене, посява любов към природата и изследването на света – все неща които липсват в ерата на технологиите.

Споделете

Нашите предложения

Най-посещаваните ни курсове

Подобни публикации

Image Description
October 11, 2019

Go Get Sport става Good Captain!

С радост желаем да ви съобщим, че от началото на октомври 2019 година, нашето училище